Kaj je affiliate marketing?

Affiliate marketing – partnersko trženje

Spletno oglaševanje se spreminja. Oglaševanje je uspešnejše, če smo drugačni, drzni, trzenje spletnih stranipredvsem pa moramo izstopati.

Pri partnerskem oz. affiliate marketingu gre za spletno promocijo, v kateri spletni trgovci, ki prodajajo izdelke ali storitve, plačajo lastnikom spletnih strani za opravljene nakupe, ki so bili napoteni preko njih.

Če želite biti partnersko podjetje, imate dve možnosti. Lahko tržite svojo dobro obiskano stran (založniki) ali pa oglašujete na drugih spletnih straneh, ki so zanimive za vaše izdelke ali storitve (oglaševalci).

V čem je prednost affiliate marketinga pred navadnim oglaševanjem?

Pri navadnem oglaševanju najprej plačate oglas, neodvisno od učinka oglaševanja. Pomeni, da vas oglas stane, ne glede na to, ali boste kaj prodali ali ne. Tveganje je torej na vaši strani. Pri partnerskem oglaševanju (affiliate marketing) plačate samo provizijo od spletne prodaje, ki jih opravijo kupci, napoteni s strani, kjer je objavljen vaš oglas. Najprej dobite torej denar od prodaje, nato pa ga del vrnete tistim, ki so za vas oglaševali.

Nekje vmes je oglaševanje na klik, kot je npr. AdSence. 

Če se odločite za affiliate marketing morate na svojo spletno stran vgraditi partnersko ali integracijsko kodo HTML.