Viseče mreže

Prepuščanje užitkom v visečih mrežah pomeni zavedati se sedanjega trenutka, biti srečen preprosto zato, ker si. Mar ni to čudovito darilo?

Mreže so primerne za dom, potovanja, letovanje, piknik ali dopust. Viseče mreže popestrijo vsako kampiranje na morju in drugod ter nudijo posebno sproščanje, užitek in mir. Nežno zibanje je najboljše za spanje, tudi za spanje dojenčkov in spanje otrok.

Viseča mreža ali viseči stol za vaše dobro počutje!

Več na www.visečemreže.si

Viseče mreže izvirajo iz Srednje in Južne Amerike. V Evropo so prišle po vrnitvi Krištofa Kolumba v Španijo. Material za prve viseče mreže je bil iz narave: nitke so izdelovali iz lubja palm. Danes so večinoma narejene iz bombaža. La Siesta mreže so kombinacija tradicionalne ročne izdelave in novega ustvarjanja, prilagojenega današnjim potrebam in željam uporabnikov. Za viseče mreže La Siesta so značilne kvalitetne pisane barve, ki so obstojne na sončno svetlobo. Modeli se med seboj razlikujejo po različni vezavi, vzorcih, načinu tkanja, krojih in velikostih. Vsaka zase je umetniški izdelek.

Izdelane so ročno v Kolumbiji, Braziliji ali Mehiki po tradicionalnih metodah.

Viseče mreže delimo na:
Mreže brez letvic (bolj razširjene in stabilnejše)
Mreže z letvicami (ameriške viseče mreže)

Znane so Mehiške viseče mreže, to so pletene mreže, ki imajo videz mreže (z luknjicami), medtem ko so ostale pletene kot platno (zaprte, brez luknjic). Prednost Mehiških visečih mrež je v zračnosti, kar je dobrodošlo zlasti v toplih poletnih mesecih. Močna povezava nitk tvori izjemno nosilnost, hkrati pa se prilagodi telesu in zagotavlja izjemno dobje. Priporoča se uporaba doma (piknik, vrt, terasa), na morju, na vikendu, na potovanju, na kampiranju…

Za izdelavo viseče mreže je potrebno več kot kilometer niti.

Viseči stoli – kot nadomestilo stola za izjemno udobje. Priporočamo jih še zlasti takrat, kadar ni dovolj prostora.

Uporaba visečih mrež

Uporaba v Južni Ameriki je zelo razširjena, saj mreže nadomeščajo postelje in stole. Uporabljajo jih tako za spanje, kot za počivanje, sproščanje in uživanje. Vedno bolj so priljubljene v Evropi, predvsem za popoldansko počivanje in dodatek v prostoru, kot del pohištva. Uporabljamo jih v notranjih prostorih in zunaj.

Prednost je v enostavnem premikanju iz enega v drug prostor. Ker jih snamemo z lahkoto, so primerne zlasti za manjše stanovanjske površine, saj jih lahko namestimo samo ob določenih priložnostih.

Mreže zagotavljajo edinstven počitek in sproščanje, seveda tudi spanje. Zanimivo je, da jih otroci zelo radi uporabljajo. Nežno zibanje jih uspava, primerne so tudi za kratkotrajno spanje dojenčka.

Privoščite si počitek v mreži vsak dan, razvajajte se, s tem pa poskrbite za svoje zdravje!

Namestitev viseče mreže

Namestitev mreže mora biti izvedena strokovno in natančno. Prepričajte se,da uporabljate primerno namestitveno opremo. Priporočamo originalno La Siesta opremo:

Med dvema drevesoma
– Med dvema drevesoma ali drevesom in steno
– Na strop
– Na strop z vzmetjo

Visečo mrežo lahko vpnete med dvema drevesoma, med drevesom in steno ali med dvema stenama, lahko pa jo obesite na stojalo za viseče mreže. Oba konca viseče mreže naj bosta na enaki višini, saj je tako naše težišče na sredini. Priporočljivo je, da uporabite karabin med zanko in vpetjem.

Visečo mrežo stol obesite na strop, pergolo ali vejo drevesa.

Idealna višina je odvisna od vaše velikosti in je približno 25 do 40 cm od tal (ko je v uporabi). Po prvih dneh uporabe se mreža nekoliko raztegne, zato lahko skrajšate dolžino vrvi ali ustrezno prilagodite stojalo.

V mrežo se uležemo tako, da se obrnemo s hrbtom proti viseči mreži, primemo oba robova mreže, se usedemo na sredino mreže, nato se uležemo in poiščemo najboljši položaj zase. Priporočljiva je lega po diagonali, ki omogoča najboljšo porazdelitev teže, zmanjšuje pritisk na telo in nudi dobro oporo hrbtu.

Iz mreže vstanemo tako, da najprej na tla položimo nogi, se usedemo, oprimemo za robove in se vstanemo.

Certifikat TÜV – preverjena varnost.

Priporočamo, da za namestitev uporabljate originalne La Siesta pritrditvene sete.

Pogosta vprašanja o visečih mrežah.

 

Visečo mrežo dobite že od 88,00€ naprej!

VISEČI STOLI

VISEČE MREŽE

 

 Ste vedeli?


Več ...