Verzi ob diplomi

Diplomirati je zagotovo eden izmed prijetnejših trenutkov v življenju. Trenutek zmagoslavja, čas, ki ga ne bomo pozabili. V nas se porajajo občutki, ki jih vedno niti ne znamo izraziti. Občutki zadovoljstva, zmagoslavja, sreče in nepopisnega veselja.  Za vas smo izbrali nekaj verzov, ki opisujejo te občutke. Ni nujno, da opisujejo samo diplomiranje, lahko tudi uspeh, srečo in prijetno počutje.  Uživajte v izboru in si oglejte tudi misli o uspehu.

Verzi ob diplomi

Izberite si svoj verz, misel ali pregovor.

Izbirajte med voščilnicami!

Vse naše sanje se lahko uresničijo – Če le imamo pogum, da gremo z njimi. (W. Disney) Kar je za nami in kar je pred nami, so nepomembne stvari v primerjavi s tistim, kar je v nas. (Oliver Wendell Holmes)
En dan je korak življenja. Lucius Annaeus Seneka Ni velikega talenta. Brez velike moči in volje. (Honore de Balzac)
Naučili so me, da pot napredka ni ne hitra ne lahka. (Marie Curie) Veličina ni v tem, da nikoli ne padeš, temveč, da se po padcu vedno pobereš. (kitajski pregovor)
Vse si, kar je. Tvoje misli, tvoje življenje. Uresničitev tvojih sanj. Vse si, kar izbereš, da boš. Neomejen si, kakor neskončno vesolje. Naša pot ne vodi po mehki travi. To je gorska steza s številnimi skalami. Vendar pa vodi navzgor, naprej, proti soncu. (Ruth Westheimer)
Vztrajajte, držite se, vzdržite. Potrpežljivost je genij. (Comte de Buffon) Ko si tako daleč, da ne zmoreš niti koraka več, si prehodil ravno polovico razdalje, ki si jo sposoben narediti. (Grenlandski pregovor)
Ohraniti moramo vztrajnost in še zlasti zaupanje vase. Verjeti moramo, da smo za nekaj nadarjeni in to uresničiti za vsako ceno. (Marie Curie) Kaže, da je uspeh v glavnem v tem, da vztrajaš, ko so drugi že odnehali. (William Feather)
Če vemo kaj hočemo, nam bo uspelo.
Dve stvari mora imeti človek, da bi uspel v življenju: prva je sreča – to je takrat, ko se človeku ponudi ugodna priložnost; druga je pamet – ta človeku omogoča, da izkoristi ugodno priložnost. K modrosti vodijo tri poti: premišljevanje, najplemenitejša vzgoja (najlažja) in izkušnja (najzahtevnejša pot). (Konfucij)
Zmagovalec boste, če se nikoli ne boste predali. Ko vam je najtežje, poskusite še enkrat. (James J. Corbett) Če ste se zavezali svojim ciljem,lahko premagate vse ovire in zmagali boste.
Do krajev, kamor se splača iti, ni nobenih bližnjic. Tja, do koder je vredno iti, ne pelje nobena bližnjica. (Beverly Sills) Zmeraj sem iskala moč in zaupanje zunaj sebe, toda prihajata od znotraj; ves čas sta v tebi. (Ana Freud)
Če smo obrnjeni v pravo smer, moramo v tej smeri samo naprej. Budistična modrost Sreča ni v glavi in ne v daljavi, ne pod palcem skrit zaklad. Sreča je, ko se delo dobro opraviIn ko imaš nekoga rad. (Tone Pavček)
Prihodnost pripada tistim, ki verjamejo v lepoto svojih sanj. (Eleanor Roosevelt) Uspeh ni ključ do sreče, sreča je ključ do uspeha. Če imaš rad, to kar delaš, boš uspešen.” (Alber Schweizer, zdravnik in misijonar)
Na svetu si, da gledaš SONCE.
Na svetu si, da greš za SONCEM.
Na svetu si, da sam SI SONCE
in da s sveta odganjaš – SENCE. (Tone Pavček)
Tisoč in tisoč zvezd je nad nami,
tisoč in tisoč zvez med nami,
da gre po svetu – rama ob rami –
svetloba z nami. (Tone Pavček)
Življenje dobi smisel, če znamo uživati trenutke. Trenutki pa so utrinki večnosti. Mimo nas drsijo in samo najbolj dragocene ujamemo. In prav tisti, ki si jih zapolnimo, so naše življenje. Ujemi čimveč trenutkov sreče, da boš z njimi krepil  in bogatil vse lepe stvari! Med dvema trenutkoma se nenadoma
odpro vrata v nov čas, a sreča vendarle ni v tem času, temveč v nas.
Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca. Spomladi do rožne cvetice, poleti do zrele pšenice, jeseni do polne police, pozimi do snežne kraljice, v knjigi do zadnje vrstice,  v življenju do prave resnice, v sebi do rdečice čez eno in drugo lice. A če ne prideš ne prvič, ne drugič do krova in pravega kova poskusi: vnovič in zopet in znova. (Tone Pavček) Bodi dober, pa boš modrejši kot moder, lepši kot lep in boš srečen in vesel. (Fran Milčinski)